Burdur’un ünlü yemeği nedir?
Burdur’a gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemekler: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, çekme et, kömbe, Burdur muhallebi, ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.
Burdur’un neyi meşhur?
Bu doğa harikası şehrimizi keşfe çıktığınızda Burdur şaşlık, testi kebabı, kabak tatlısı, ceviz ezmesi, Burdur muhallebi, kömbe, murdumek çorbası ve peynirli pideyi mutlaka denemenizi öneririz.
Burdur’un meşhur siscisi kimdir?
Burdur’a gelen misafirlerinizi götürüp Burdur şaşlığını tattırabileceğiniz en iyi yer Şişçi Musa’dır.
Golhisar’ın neyi meşhur?
Gölhisar Ovası tortul bir ova olup, Dalaman Çayı üzerine inşa edilen Yapraklı Barajı’nın suyu ile sulanmaktadır. Dalaman Çayı bu alanlardan kaynaklanmaktadır. 20.
Burdur’un yöresel kıyafetleri nelerdir?
Heril önde durur, yüzü örter ve peçe görevi görür. Göynek, fanila (zıbın), iç çamaşırı (dar külot), külot (üst külot), şalvar (bol külot), kuşak (yaka), üç etek, peştamal, İran eşarbı, cepken (kepe), piercing yeleği, eşarp kemeri, vasiyetname hazırlama.
Isparta’nın hangi yemeği meşhur?
Tipik yöresel yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit ve yoğurtlu et. Yörede patates, nohut, fasulye ve etten yapılan yemeklere “Yahni” adı veriliyor.
Burdur hediyelik ne alınır?
Burdur’a gittiğinizde şu hediyelikleri unutmamalısınız: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, renkli dokumalar ve ibecik bebekleri. Burdur’daki önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlıklardan yapılan ürünleri de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Burdur denince akla ne gelir?
Burdur denince akla gelen en güzel yerlerden biri de Türkiye’nin en ünlü doğa harikalarından biri olan Salda Gölü’dür. Burdur’un Yeşilova ilçesinde, şehir merkezine 4 km uzaklıkta, ormanlarla kaplı tepeler, kayalık arazi ve küçük alüvyonlu ovalarla çevrili, hafif tuzlu bir karst gölüdür.
Burdur ceviz ezmesi nasıl yapılır?
Ayrı bir kuru yerde 2 su bardağı ince irmik ve 2 su bardağı cevizi karıştırın ve iyice karıştırın. Bu karışık kütle, kaynayan şeker şurubuna karıştırılarak eklenir. Her şey iyice karışınca ocaktan alın. Üzerine yağ, kuru irmik veya un serpilmiş bir fırın tepsisine dökülür.
Burdur şiş ne eti?
Burdur şiş kebap için keçi kaburga eti veya dana kaburga eti kullanılabilir. Burdur şiş kebap köftelerini diğer köftelerden ayıran en önemli özellik, kıyılmış keçi veya dana kaburga etinden yapılması ve lezzetli ve kolay sindirilebilen bir yemek olmasıdır.
Burdur’un hangi hayvanı meşhur?
Burdur’da sırtlan avı insanlık tarihinde başlar ve ne yazık ki günümüze kadar devam eder, ancak çevresel felaketler nedeniyle sayısız hayvanın nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvan türlerinden biri de Burdur bölgesinin ünlü sırtlanlarıdır.
Burdurda en çok ne yetişir?
Başlıca ürünler tahıllar ve yem bitkileri olup, bunları endüstriyel ürünler takip etmektedir. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.
Burdur’un yemek olarak neyi meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri, Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme, Gazel Böreği, Peynirli Pide, Mürdümek Yemeği, Sac Kebabı, Mısır Böreği. Daha fazla makale…
Burdur Yeşilova’nın neyi meşhur?
Yeşilova, Burdur ilinin bir ilçesidir. Sınırları içerisinde bulunan Salda Gölü ile ünlüdür.
Gölhisar adı nereden gelmiştir?
Gölhisar, adını gölden ve yanındaki kaleden alır. İlçe, Gölhisar adını alana kadar Kibyra, Alimne ve Horzum olarak anılmıştır. Kibyra adı büyük olasılıkla Luwice’dir.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur’a gittiğinizde şu hediyelikleri unutmamalısınız: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, renkli dokumalar ve ibecik bebekleri. Burdur’daki önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlıklardan yapılan ürünleri de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Antalya’nın en meşhur yemeği nedir?
Antalya denince akla gelen ilk lezzetleri sıralayalım. Antalya’nın en meşhur yemeği şüphesiz şiş kebap köfte piyaz ikilisidir. Şiş köfte, küçük soğan ve közlenmiş biberler maydanoz ve kimyonla pide ekmeğinin üzerinde bir araya geldiğinde damakları şenlendiren bir kombinasyon ortaya çıkıyor.
Burdur şiş nasıl yenilir?
Köfteler demir şişlere geçirilerek ve ızgarada pişirilerek yapılır. Şaşlık’ı suyla yemek daha makbuldür.
Burdur hangi yöreye ait?
Batı Akdeniz’de bulunan Burdur, Teke bölgesinin kültürel başkenti ve göller, güller ve kalpler diyarı olarak bilinir. İlimiz doğuda ve güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla ve kuzeyde Afyon ve Isparta ile çevrilidir.