Yuvalama mı yuvarlama mı?
Yuvalama veya Yuvarlama, kıvamı çorbaya benzeyen, Gaziantep mutfağından sulu bir yemektir. Gaziantep’te bayram yemeği olarak topluca hazırlanır. Ramazan ayının geleneksel bayram yemeğidir.
Antep yuvalamasinin yanına ne gider?
Yuva çorbasına ne gider? Gaziantep’te çorbadan ziyade yemek olarak servis edilen Nestle’nin çok doyurucu bir tadı vardır. Özellikle bayramlarda yuvaların yanında kuru dolma servis edilir.
Yuvarlamaya yumurta konur mu?
Pişen rulolar iyice soğutulur. Kemikli etler ise nohutlarla iyice pişirilir. Daha sonra pişmiş ruloların içine atılır. Ayrı bir tencerede un ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırarak yemek için yoğurdu pişirin.
Yuvalama hangi etten yapılır?
Tarifin adı çorba olsa da, Gaziantep’te yemek kategorisinde yer almaktadır. Kıyma, pirinç ve irmikle hazırlanan bu tarifi hem kış hem de yaz aylarında hazırlayabilir, özel günlerde ziyafet olarak servis edebilirsiniz.
Antep yuvalama nedir?
Gaziantep’te geleneksel Ramazan Bayramı yemeği tüm hızıyla devam ediyor. Bayramın ilk günü kahvaltıda yeniyor. Yöresel lehçede yuvalama olarak da adlandırılıyor. Yapımı ustalık gerektiren çörek, bezelye büyüklüğünde köfteler (yaklaşık 5-6 mm) içeriyor; bu köftelerin hazırlanması zor ve uzun zaman alıyor.
Yuvarlama neden yapılır?
Yuvarlama günlük hayatta işlemleri hızlandırmak için kullanılır, daha doğru değerler elde etmek için değil. Sayı yarıya bölünürse hem büyük hem de küçük sayıya yuvarlanabilir. Örneğin, 1,5 sayısı hem 1’e hem de 2’ye yuvarlanabilir. Bu yuvarlamalar basamak sayısına bağlı olarak değişir.
Antebin hangi yemeği meşhur?
Seyahatinizde mutlaka hangi lezzetleri denemeniz gerektiğini merak ediyor ancak karar veremiyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz: Beyran Çorbası, Yuvalama, Ali Nazik Kebabı, Şiveydiz, Nohut Dürüm, Simit Kebabı, Börek Çorbası, İçli Köfte. Daha fazla ürün…
Antep tavanın yanına ne yapılır?
İlk tercihiniz fıstık sote eşliğinde pirinç pilavı olmalı. Pirinç pilavı yapmak istemiyorsanız bulgur pilavı da bir seçenek olabilir. Yemeğinize bol yeşillikli yapraklı bir salata da eşlik edebilir.
Yuvalama nerede meşhur?
Üzerinde çok emek barındıran bu yemek, İstanbul’da çorba demeye çalışsalar da, Gaziantep’in bayram yemeğidir. İçinde etli pilav köftesi, nohut, süzme yoğurt, et suyu, kuzu eti parçaları ve kuru nane sosu bulunur.
Yuvarlamaya soğan konur mu?
Büyük bir karıştırma kabına pirinç ununu, yağsız kıymayı, yumurtayı, incecik doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi koyup hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Yuvarlama içine ne konur?
Yuvarlama nasıl yapılır: 1 kilo kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve yumurtayı ekleyip yavaşça yoğurun. Daha sonra azar azar un ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölüp avuç içine yuvarlayın.
Yuvalama kaç dakikada pişer?
1 kase haşlanmış nohutu ve 1 paket Ship Shak Yuvalama’yı erimeden tencereye ekleyip orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Antep yuvalamasının içine ne giriyor?
Gaziantep Yuvalama tarifi için malzemeler: 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış, yağsız), 5 su bardağı su, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 su bardağı pirinç (bir gece önceden suda bekletilmiş), 250 gram kıyma (yağsız), 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber.
Yuvalama yemeğinin yanına ne gider?
Ekşi yuvalar, ekşi ve sulu köfte olarak da adlandırılan yemeklerden biridir. Bu yemekle birlikte bir çeşit pilav veya makarna tüketilebilir. Yemek için salata, yoğurt veya tzatziki gibi yiyecekler tercih edilebilir.
Yoğurtlu yuvalama nasıl yapılır?
Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede yumurta ve un eklenerek iyice karıştırılarak pişirilir. Kaynama noktasına yakın olan diğer malzeme yoğurda yavaş yavaş eklenir. Bir süre kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tavada yakılan yağ ve üzerine kuru nane serpilen yemek pişen yemeğin üzerine dökülür.
Yuvarlama nasıl yapılır?
1 kilo kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş yoğurun. Sonra azar azar un ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince fındık büyüklüğünde parçalara ayrılıp avuç içine yuvarlanır. Çörekler tavada kızartılır.
Hazır yuvalama nasıl yapılır?
300 gr küp doğranmış et veya tavuğu 5 bardak suda tuzla yumuşayana kadar haşlayın. Pişirme sırasında suyun yüzeyinde oluşan kefi (köpük) alınır. 1 kase haşlanmış nohut ve 1 paket Ship Shak Yuvalama’yı erimeden ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Yuvalama nerede meşhur?
Üzerinde çok emek barındıran bu yemek, İstanbul’da çorba demeye çalışsalar da, Gaziantep’in bayram yemeğidir. İçinde etli pilav köftesi, nohut, süzme yoğurt, et suyu, kuzu eti parçaları ve kuru nane sosu bulunur.
Ona yuvarlama nasıl yapılır?
Sayının birler basamağı dikkate alınır. Birler basamağı beşten küçükse, bir önceki on’a yuvarlanır; beşten büyükse, bir sonraki on’a yuvarlanır. Örneğin, 54 sayısı 50’ye yuvarlanırken, 57 sayısı 60’a yuvarlanır.