İçeriğe geç

Denizli Hangi Şehirlere Yakın

Denizli hangi illere yakın?

Denizli ili 28° 30′ – 29° 30′ doğu meridyenleri ve 37° 12′ – 38° 12′ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Doğuda Burdur ve Afyon, batıda Aydın ve Manisa, kuzeyde Uşak ve güneyde Muğla ile komşudur. İlin yüzölçümü 12,5 km²’dir.

Denizliden sonra hangi il gelir?

Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında yer alır, ancak Ege Bölgemize bağlıdır. Ancak Denizli her iki bölgede de yer alır; batı sınırında Aydın ve Manisa, güney sınırında Muğla, kuzey sınırında ise Uşak ili ile komşudur.

Pamukkale hangi şehirlere yakın?

Denizli yakınlarında bulunan Pamukkale, termal suları ve beyaz travertenleriyle ünlü, Türkiye’nin en popüler turizm bölgelerinden biridir.

Denizli hangi ilden ayrıldı?

1883 yılında Sarayköy, Buldan ve Tavas kazalarının katılmasıyla sancak haline gelen Denizli, 1884 yılında Çal ve Acıpayam kazalarının katılmasıyla Aydın’a bağlı bir valilik haline gelmiş, 1923 yılında kuruluşuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmuştur.

Bursa Denizli’ye yakın mı?

Denizli ile Bursa arası kaç kilometre? Denizli ile Bursa arası mesafe yaklaşık 458 km’dir. Kamil Koç ile Denizli’den Bursa’ya yolculuğunuzun en az 6 saat 15 dakika sürmesi bekleniyor. Bu, hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Denizli’ye giderken hangi illerden geçilir?

Balıkesir üzerinden gelecekseniz İstanbul – Bursa – Balıkesir – Manisa – Aydın – Denizli güzergahını kullanın. Kütahya rotasını seçerseniz İstanbul – Bursa – Kütahya – Uşak – Denizli gibi bir rota sizi bekliyor.

Denizliye neden Denizli denmiş?

Timurlenk’in Zaferler Kitabı’nı yazan Şerafettin Zeydi, “Tenguzluğ” ve “Tonguzluğ” olarak iki isimden bahseder. “Tengiz” kelimesi Eski Türkçe’de “deniz” anlamına gelir. “Tengüzlü” modern yazımda “Denizli” anlamına gelir.

Denizli’nin neyi meşhur yemek?

Denizli’nin meşhur yemeği: Biber tartarı.

Denizlinin en büyük ilçesi neresidir?

En kalabalık ilçe 346.000 nüfuslu Pamukkale’dir. En az nüfuslu ilçe ise 5.000 nüfuslu Baklan’dır.

Konya’dan Denizli’ye kaç saat sürüyor?

Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Konya’dan Denizli’ye kaç saat sürer? Konya ile Denizli arasındaki en hızlı uçuşumuz yaklaşık 5 saat 40 dakika sürer.

Pamukkaleye giderken hangi şehirlerden geçilir?

Dilerseniz Gebze-Osmangazi Köprüsü’nü geçtikten sonra Kütahya, Afyon, Sandıklı, Dinar ve Çardak üzerinden Bursa-Kütahya karayolunu kullanarak Denizli’ye ulaşabilirsiniz. Denizli merkezine vardıktan sonra Pamukkale tabelalarını takip edin. Yaklaşık 25 dakikalık bir yolculuğun ardından Pamukkale’ye ulaşacaksınız.

Pamukkale Denizli arası kaç kilometre?

Denizli şehir merkezi ile Pamukkale arasındaki uzaklık sadece 19 kilometredir.

Denizli deprem bölgesi mi?

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Denizli, tektonik aktivitenin en yoğun olduğu bölgelerden biridir. Bu nedenle son zamanlarda deprem fırtınası dediğimiz bir deprem şiddeti yaşıyoruz.

Denizli’nin iklimi nedir?

Ege Bölgesi’nin iklimi sıcaklık ortalamalarında görülebilir. Denizli’deki dağlar genellikle denize doğru dik eğimli olduğundan deniz rüzgarlarına karşı hassastır. Kışlar ılık ve yağışlıdır. İldeki yıllık ortalama sıcaklık 17,8 °C’dir.

Denizli Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?

Die bevölkerungsreichsten Städte der TürkeiZeileStadtVerbundene Provinz13DenizliDenizli14SamsunSamsun15ŞanlıurfaŞanlıurfa16AdapazarıSakarya54 weitere Zeilen

Denizli’ye en yakın deniz neresi?

Muğla. Denizli’den en kısa sürede ulaşabileceğimiz sahil kasabası olan Muğla, Denizli’ye sadece 149 km uzaklıktadır. Yaklaşık bir buçuk saatlik bir sürüşün ardından Muğla’nın merkezine ulaşabilirsiniz. Akyaka plajı Denizli’ye sadece 165 km uzaklıktadır.

Denizli Uşak arası kaç kilometredir?

Uşak ile Denizli arası kaç kilometre? Uşak ile Denizli arası yaklaşık 153 km’dir. Kamil Koç ile Uşak’tan Denizli’ye yolculuğunuz yaklaşık 2 saat 15 dakika sürecektir.

Denizli hangi bölgeye giriyor?

Denizli (İl)DenizliÜlkeTürkiyeCoğrafi BölgeEge Bölgesiİl MerkeziDenizliİdare14 satır daha

Denizli’nin neyi meşhur yemek?

Denizli’nin meşhur yemeği: Biber tartarı.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bir Gazetecinin Maaşı Ne Kadar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Rus Escort